,

Η 91χρονη Ελληνίδα που τα τελευταία 32 χρόνια προσφέρει εθελοντικά φαγητό σε άπορους ανθρώπους!


Η κ. Μαρία Συνάτικα από τον Βόλο, τα τελευταία 32 χρόνια προσφέρει εθελοντικά ένα πιάτο μαγειρεμένο φαγητό σε εκατοντάδες άπορους συμπολίτες της. Καθημερινά, πηγαίνει στο συσσίτιο της ενορίας της για να συνδράμει με τις δικές τις δυνάμεις στην ανακούφιση όσων έχουν ανάγκη, στη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα.

Η ίδια εξομολογείται στο έθνος: Όσο με βαστάνε τα πόδια μου θα πηγαίνω κάθε μέρα. Τώρα ο κόσμος υποφέρει όσο ποτέ!Μέχρι χθες σιτίζαμε καθημερινά 102 ανθρώπους. Μόνο σήμερα ήρθαν 9 καινούργιοι. Σε κοιτάνε στα μάτια και σου λένε πεινάω. Σπαράζει η καρδιά σου!Η 91χρονη που επί 32 χρόνια προσφέρει εθελοντικά φαγητό σε εκατοντάδες άπορους ανθρώπους

Η 91χρονη γυναίκα, είναι γόνος πλούσιας επιχειρηματικής οικογένειας του Βόλου, έζησε μια άνετη ζωή χωρίς οικονομικά προβλήματα, αλλά δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται για τους συνανθρώπους της.

Κάθε πρωί στις 7 είναι αυτή που ανοίγει την πόρτα στο «Σπίτι Γαλήνης» του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως, φορτωμένη συχνά και με τρόφιμα που συνεισφέρει η ίδια. Εκεί είναι το δεύτερο σπίτι της. Μέχρι το μεσημέρι μαγειρεύει, μαζί με άλλες εθελόντριες της κοινωνικής δομής της Μητρόπολης Δημητριάδος, για περισσότερους από 100 ανθρώπους που προσέρχονται καθημερινά για ένα πιάτο φαγητό. Μόλις τελειώσει η διανομή, είναι η τελευταία που θα φύγει, αφού πρώτα καθαρίσει, σφουγγαρίσει και τα αφήσει όλα έτοιμα για την επόμενη μέρα. Η 91χρονη που επί 32 χρόνια προσφέρει εθελοντικά φαγητό σε εκατοντάδες άπορους ανθρώπους


Η κυρία Μαρία γνώρισε την αξία της προσφοράς στην περίοδο της Κατοχής, όταν οι έμποροι γονείς της μοίραζαν φαγητό και ρούχα σε συνανθρώπους τους που λιμοκτονούσαν. «Ήταν πολύ δύσκολα χρόνια. Πολύ πιο δύσκολα από τώρα. Αυτό που φοβάμαι είναι να μη χαλάσουν τόσο πολύ τα πράγματα και γυρίσουμε σε εκείνα», αναφέρει. Η ίδια ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα για πολλά χρόνια στον τομέα της παρασκευής και της εμπορίας κρεάτων και όταν αποσύρθηκε αφιέρωσε τη ζωή της στον εθελοντισμό.

Ο εφημέριος του Ναού της Μεταμορφώσεως, πατήρ Ιωάννης, λέει στο «Έθνος»:Είναι παράδειγμα προς μίμηση. Παρά την ηλικία της επιδεικνύει περισσό ζήλο και όρεξη. Ξυπνάει νύχτα, 4 η ώρα, για να φτιάξει το σπίτι της και στις 7 το πρωί τη βρίσκουμε στην εκκλησία.

ΠΗΓΗ:ethnos.grΜπουνίδι από bodybuilder σε κριτή στο Γαλάτσι

Το παίζουν μάγκες αλλά τελικά το πληρώνουν πολύ ακριβά!