,

Η 12χρονη Κύπρια με τη σπάνια πάθηση AVM και 80.000 followers, δίνει μαθήματα ζωής!


Η 12χρονη μαθήτρια γυμνασίου Νίκη Χρίστου, που ζει στη Βρετανία, διαγνώστηκε σε ηλικία μόλις 6 χρονών με τη σπάνια πάθηση AVM.

Αποτέλεσμα εικόνας για νικη χριστου κυπρια

Όλα ξεκίνησα όταν οι γονείς της Νίκης παρατήρησαν ανησυχητικές φλέβες στη δεξιά πλευρά του προσώπου της και αμέσως στράφηκαν στους γιατρούς. Εκείνοι διέγνωσαν πως έπασχε από αρτηριοφλεβική δυσπλασία (AVM), η οποία είναι αποτέλεσμα ανώμαλης σύνδεσης αρτηριών και φλεβών. Η συγκεκριμένη πάθηση προκαλεί έντονο πόνο και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ανίατη.

Αποτέλεσμα εικόνας για νικη χριστου κυπρια

Ακολούθησαν εκατοντάδες επισκέψεις σε γιατρούς οι οποίοι τόνιζαν την επιτακτική ανάγκη η Νίκη να απέχει απ’ όλες τις δραστηριότητες που θα ανέβαζαν την πίεσή της! Έτσι σταματώντας όλες τις ασχολίες που αγαπούσε «το σπίτι μετατράπηκε σε φυλακή της» όπως χαρακτηριστικά επισήμανε η μητέρα της.

Αποτέλεσμα εικόνας για νικη χριστου κυπρια

Όλα άλλαξαν, όταν οι γονείς της ανέβασαν στο youtube ένα βιντεάκι στο οποίο η Νίκη τραγουδούσε. Αυτό ήταν! Μέρα με τη μέρα η Νίκη γινόταν όλο και πιο αγαπητή στο διαδικτυακό κοινό ανεβάζοντας η ίδια βίντεο σχετικά με συμβουλές για σωστό μέικ απ, αγαπημένες αγορές του μήνα ακόμα και συνταγές μαγειρικής.


Το βίντεο όμως που απέσπασε 1.000.000 προβολές είναι αυτό στο οποία η Νίκη μιλά για τη πάθηση που αντιμετωπίζει, δίνοντας θάρρος σε άτομα που πάσχουν από άλλες σπάνιες ασθένειες να συνεχίσουν να μάχονται.

Όλη αυτή η θετική ενέργεια της Νίκης και η δύναμη για ζωή που έχει αποτελώντας πρότυπο για πολλούς ανθρώπους επιβραβεύτηκε. Συγκεκριμένα της απονεμήθηκε στο Λονδίνο, το Βρετανικό Βραβείο Pride της Daily Mirror που φέρει την ονομασία «Child of courage», υπό την παρουσία του Πρίγκιπα Χάρι και άλλων προσωπικοτήτων.

niki 2

 

 

 Υπάλληλος δεν άντεξε την παρατήρηση μιας πελάτισσας και την μπουκέτωσε

Μια γυναίκα θηλάζει δημόσια στο μετρό – Δείτε τις αντιδράσεις των επιβατών