,

Έφηβη έβγαλε τη μπλούζα της στην παραλία αλλά το άτομο που καθόταν δίπλα της είδε κάτι που κανείς άλλος δεν είχε παρατηρήσει!


Σε μία πολυσύχναστη παραλία απολάμβανε το μπάνιο της μία 30χρονη γυναίκα μαζί με τα δύο παιδιά της, δίπλα της ακριβώς μία παρέα νεότερη σε ηλικία. Η παρέα δίπλα της ήταν περίπου 16 ετών. Μίλαγαν και απολάμβαναν την ημέρα. Ωστόσο, η γυναίκα δεν μπορούσε να πάρει τα μάτια της από ένα συγκεκριμένο άτομο της παρέας. Αιφνιδιάστηκε τόσο πολύ με αυτό που είδε, που ένιωσε την ανάγκη να γράψει τα παρακάτω, μία ανοιχτή επιστολή προς τους νέους ανθρώπους παντού.

«Αγαπητό κορίτσι με το πράσινο μαγιό:

Είμαι η γυναίκα που καθόταν δίπλα σας με ένα μικρό αγόρι και ένα κοριτσάκι.

Πρώτα απ ‘όλα, θέλω να πω ότι είχα μια πολύ ευχάριστη στιγμή που καθόμουν δίπλα σας, αυτή τη σύντομη στιγμή που με άγγιζαν το γέλιο σας. Μου άρεσε το «υπερβατικό» chat και το πώς η μουσική από τα ηχεία σας γέμιζε τον αέρα μου.

Ξέρεις? Έμεινα έκπληκτη, γιατί δεν ξέρω ποια στιγμή της ζωής μου, πήγα από εκείνη την ηλικία σε αυτήν. Κυρία δίπλα σας πλέον, από το να είμαι νεαρή κοπέλα που πηγαίνει για μπάνιο με τους φίλους της μέχρι που τώρα πάει με γα μπάνιο με τα παιδιά της.

Αλλά δεν θέλω να αναφερθώ σε αυτό. Σας γράφω γιατί θα ήθελα να σας πω σε παρατήρησα. Για την ακρίβεια δεν μπόρεσα να κρατήσω μακριά τα μάτια μοθ από πάνω σου.

Παρατήρησα πώς ήσουν η τελευταία που έβγαλε τα ρούχα της.

Είδα πως πήγες διακριτικά πίσω από τους φίλους σου για να βγάλεις το T-shirt, όταν νόμιζες ότι κανείς δεν σε κοίταγε. Σε είδα. Δεν ήμουν σε κοίταζα, αλλά σε είδα.

Είδα να κάθεσαι πάνω στην πετσέτα σου σε μια προσεκτική θέση, καλύπτοντας τη κοιλιά σου.

Είδα πως χαμήλωσες το κεφάλι σου, και έβαλες τα μαλλιά σου πίσω από το αυτί σου, με τέτοιο τρόπο που δεν χρειάστηκε να μετακινήσεις τα χέρια σου από τη προσεκτική θέση σου.

Είδα να σηκώνεσαι να πας για νερό και ήσουν νευρική καθώς στεκόσουν εκεί, νιώθωντας «εκτεθειμένη» στους φίλους σου. Για άλλη μια φορά, χρησιμοποίησες τα χέρια σου για να καλύψεις τις ραγάδες σου, το χαλαρό δέρμα και την κυτταρίτιδα.

Είδα να ανησυχείς επειδή δεν μπορούσες να καλύψεις ολόκληρο το σώμα σου καθώς περπάταγες προς το μέρος των φίλων σου.

Δεν ξέρω αν η δυσαρέσκεια σου είχε να κάνει με το γεγονός ότι η φίλη σου είχε αφήσει τα μακριά μαλλιά της να καλύπτουν τα φτερά της Victoria Secret αλλά φαινόσουν να έψαχνες τρύπα να κρυφτείς.

Και θα ήθελα να σoυ πω τόσα πολλά πράγματα, αγαπητό κορίτσι με πράσινο μαγιό, ίσως επειδή εγώ, πριν γίνω γυναίκα με παιδιά, βρισκόμουν εκεί, στην πετσέτα σου.

Θα ήθελα να σου πω ότι στην πραγματικότητα, έχω υπάρξει στη θέση σου αλλά και στη θέση της φίλης σου. Και τώρα δεν είμαι σε καμία από των δυο ή μπορεί να βρίσκομαι και στις δύο. Έτσι, αν θα μπορούσα να πάω πίσω το χρόνο, θα επέλεγα απλά να απολαύσω τη στιγμή αντί να ανησυχώ, και να επιλέξω να μην «δειχτώ». Προς το παρόν, θα ήθελα να είμαι σε οποιαδήποτε πετσέτα.


Θα ήθελα να σου πω ότι έχεις ένα πολύ όμορφο χαμόγελο και ότι είναι κρίμα να σπαταλάς χρόνο σου προσπαθώντας να κρύψεις τον εαυτό σου αντί χαμογελάς πιο συχνά.

Θα ήθελα να σου πω ότι το σώμα σας, για το οποίο ντρέπεσαι είναι όμορφο γιατί είναι νέο. Είναι όμορφο, γιατί είναι ζωντανό. Επειδή δείχνει ποια πραγματικά είσαι και θα είναι μαζί σου σε οτιδήποτε κι αν κάνεις.

Θα ήθελα να σου πω ότι εύχομαι να μπορούσες να δεις τον εαυτό σου με τα μάτια ενός 30χρονου ανθρώπου, γιατί τότε θα συνειδητοποιούσες πόσο αξίζεις να αγαπηθείς ακόμη και από τον εαυτό σου.

Θα ήθελα να σου πω ότι το άτομο που θα σε αγαπήσει πραγματικά μια ημέρα, θα σε αγαπήσει γι αυτό που είσαι πραγματικά και όχι για το σώμα σου. Αλλά θα λατρέψει το σώμα σου: κάθε καμπύλη, κάθε ατέλεια. Αυτό το πρόσωπο θα αγαπήσει το μοναδικό σώμα σου. Κι αν δεν το κάνει, τότε δεν αξίζει την αγάπη σου.

Θα ήθελα να σου πω ότι – πιστέψτε με, πιστέψτε με, πιστέψτε με – είσαι τέλεια ακριβώς όπως είσαι: με τις ατέλειες σου.

Αλλά τι μπορώ να σου πω εγώ, μία άγνωστη;

Αν και, ξέρεις τι; Ήρθα με την κόρη μου, αυτή με το ροζ μαγιό, εκείνη που έπαιζε στη θάλασσα, που γινόταν χάλια με την άμμο. Σήμερα ανησυχούσε μόνο για το νερό, αν ήταν πολύ κρύο.

Σε εσένα, αγαπητό κορίτσι με το πράσινο μαγιό, δεν μπορώ να πω τίποτα.

Αλλά μπορώ να πω τα πάντα, τα ΠΑΝΤΑ σε εκείνη..

Και μπορώ να πω, επίσης, τα πάντα, τα ΠΑΝΤΑ στο γιο μου.

Επειδή αυτός είναι ο τρόπος που όλοι αξίζουν να αγαπηθούν.

Και αυτός είναι ο τρόπος που όλοι πρέπει να αγαπάμε. «

Αυτή το μήνυμα κοινοποιήθηκε 150.000 φορές! Πραγματικά είναι ένα μήνυμα που θα εμπνεύσει πολλούς αν κάτσουν και σκεφτούν πόσος χρόνος χάνεται από τη ζωή μας σκεπτόμενοι τελείως επιφανειακά.

 Δείτε πως ήταν πριν τη χειρουργική επέμβαση, άνρωποι που άλλαξαν φύλο, και πως μετά από αυτήν!

Κανελόψωμο με σοκολάτα και μπανάνα – Μία λιχουδιά σκέτη κόλαση!