,

Η αμήχανη στιγμή που στρατιώτης στη Βραζιλία σκοτώνει τζάγκουαρ-μασκότ σε λαμπαδηδρομία


Η καταπληκτική ιδέα της Βραζιλίας να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες να βάλει για μασκοτ των Ολυμπιακών Αγώνων ένα ολοζώντανο θηλυκό τζάγκουαρ για κάποιο λόγο έληξε άδοξα προχθές. Το τζάγκουαρ σκοτώθηκε όταν την πυροβόλησε ένας στρατιώτης κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας στην πόλη Manaus της Βραζιλίας.

Οι τοπικές αρχές της πόλης Manaus είχαν αλυσοδέσει το τζάγκουαρ προκειμένου να αποτελέσει ατραξιόν στην τελετή για  το πέρασμα της Ολυμπιακής φλόγας από την πόλη. Αν και είχε χορηγηθεί ηρεμιστικό, το τζάγκουαρ προσπάθησε να αποδράσει όταν διέφυγε της προσοχής των θηριοδαμαστών και κατευθύνθηκε προς έναν στρατιώτη.

jaguar1

H Juma λίγες στιγμές πριν την απόπειρα απόδρασης

Τέσσερα ηρεμιστικά βελάκια δεν κατάφεραν να ηρεμήσουν το ζωντανό, οπότε ο στρατιώτης το πυροβόλησε και το σκότωσε.

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο παραδέχτηκαν ότι ήταν λάθος να παρουσιάσουν την ολυμπιακή δάδα δίπλα σε ένα αλυσοδεμένο άγριο ζώο.

 

_90055130_mediaitem90055129


 

To Τζάγκουαρ ονομαζόταν Juma και φυλασσόταν σε ένα ζωολογικό κήπο δίπλα σε ένα στρατόπεδο. Πριν φτάσει στο σημείο να πεθάνει άδοξα για το ολυμπιακό πνεύμα, είχε σωθεί από στρατιώτες όταν ήταν ακόμη νεογνό. Είναι σύνηθες στη Βραζιλία να χρησιμοποιούν τα διασωθέντα τζάγκουαρ σαν μασκότ σε στρατιωτικές παρελάσεις.

Ο Βραζιλιάνικος στρατός θα διενεργήσει έρευνα για τον θάνατο του τζάγκουαρ, ενώ η λαμπαδηδρομία θα συνεχίσει μέχρι την τελετή έναρξης των Αγώνων στις αρχές του Αυγούστου.

Η οργάνωση προστασίας των ζώων PETA δήλωσε σε ανακοίνωσή της:

«Πότε θα μάθουμε; Τα άγρια ζώα που κρατούνται αιχμάλωτα και εξαναγκάζονται να κάνουν πράγματα τα οποία φοβούνται, που συχνά είναι επώδυνα και αφύσικα, γίνονται μια βόμβα έτοιμη να σκάσει»

 

ΠηγήΟι πιτσιρικάδες Κ10 και Κ12 της ΑΕΚ «τρελαίνονται» μέσα στο πούλμαν!

Έξαλλος ο Κριστιάνο Ρονάλτο πετάει μικρόφωνο δημοσιογράφου μέσα σε λίμνη