,

Προσοχή! Αυτά πρέπει να κάνετε αν βρείτε ένα ζώο που έχει φάει φόλα!


Οι περισσότεροι από μας αγαπούν και νοιάζονται για τα ζώα, δυστυχώς όμως στην Ελλάδα ένα μεγάλο ποσοστό ζώων πεθαίνει από φόλες (δηλαδή νόστιμες λιχουδιές που περιέχουν είτε κάποιο δηλητήριο είτε κάποιο αιχμηρό αντικείμενο όπως μικρά κομμάτια γυαλιού!), καθώς πολλοί είναι αυτοί που βρίσκουν εύκολη τη λύση να δηλητηριάσουν ένα ζώο είτε για να απαλλαχτούν από το σκύλο που γαβγίζει συνέχεια ή τη γάτα που χώνεται στο κήπο ή το μπαλκόνι τους.

Συμπτώματα: εμετός, δύσοσμη διάρροια, αστάθεια, σπασμοί, υπερβολική σιελόρροια.

Αν παρατηρήσετε κάτι από αυτά πρέπει αμέσως να απευθυνθείτε σε κτηνίατρο ώστε να σας ενημερώσει για το εμετικό που πρέπει να δώσετε στο ζώο (μουστάρδα, μαγειρική σόδα, αλάτι, απομορφίνη). Προσοχή γιατί έχετε στη διάθεση σας μόνο  4 ώρες μέχρι οι ουσίες να απορροφηθούν από το αίμα γιατί μετά τα αποτελέσματα είναι μη αναστρέψιμα. Στη συνέχεια αφού το ζώο κάνει εμετό θα πρέπει να χορηγηθεί ένεση ατροπίνης και να μεταφερθεί στο κτηνίατρο για να του χορηγηθεί ορός.


Μην ξεχνάτε η κακοποίηση των ζώων διώκεται ποινικά! Μη διστάσετε να αναφέρετε το περιστατικό στο δήμο σας ή την αστυνομία!

Όχι δεν σας κάνει νάζια, είναι θύμα φόλας!Το βίντεο που κόβει την ανάσα – Ανέβηκε σε πανύψηλη ταράτσα και βούτηξε σε πισίνα

Άτιμα θηλυκά – Αναγκάστηκε να ακυρώσει τον γάμο της γιατί το παραγιόρτασε στο bachelor party!