,

Τα ευτράπελα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης Ομπάμα στην Αθήνα!


Ο Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησε στις 15/11, το τελευταίο ταξίδι της θητείας του ως Αμερικανός πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στην Ελλάδα.

Ο πλανητάρχης δεν δίστασε να εκφράσει την αγάπη του για την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα ο Μπαράκ Ομπάμα, σχολίασε την ελληνοαμερικανική φιλία χρησιμοποιώντας μία έκφραση από την αρχαιότητα: Έμαθα μία έκφραση από την αρχαιότητα “καλός καγαθός” που χαρακτηρίζει κάποιον, ο οποίος εξωτερικά διαθέτει κάλλος, αλλά ο οποίος εσωτερικά διακρίνεται για την αρετή του, ο χαρακτήρας του διακρίνεται από την αρετή. Πιστεύω ότι αυτή η έκφραση αποτελεί την τέλεια έκφραση για την φιλία των Ελλήνων και Αμερικανών.

Εντούτοις δεν μπορούσαν να λείψουν τα ευτράπελα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Σας τα παρουσιάζουμε αναλυτικά:


  1. Το κόκκινο χαλί:  Το αεροσκάφος σταμάτησε λίγα μέτρα μετά την θέση που είχε προβλεφθεί, αλλά και αρκετά μέτρα πιο πίσω, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να τρέχουν να κολλήσουν πρόσθετα κομμάτια του χαλιού. Τελικά η εικόνα του χαλιού ήταν απογοητευτική αφού δεν ήταν στην ίδια ευθεία με την σκάλα.
  2. Η λάθος θέση του αγήματος: Λόγω της αλλαγής θέσης του χαλιού, λίγα λεπτά πριν κατέβει από το αεροπλάνο ο πρόεδρος Ομπάμα, άλλαξε και η θέση του αγήματος, με αποτέλεσμα να σταθεί στην αριστερή πλευρά και όχι  στην δεξιά όπως συνηθίζεται.
  3. Η Ερώτηση Ομπάμα σε Παυλόπουλο, «Εδώ μένεις»; :Ο Μπαρακ Ομπάμα παίρνοντας παράδειγμα από την περίπτωση του ίδιου και της οικογένειάς του ρώτησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν μένει στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον κ. Παυλόπουλο να αποκρίνεται ότι μένει σπίτι του.
  4. Ο ενικός: Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, απευθύνθηκε στον Ομπάμα μιλώντας του στον ενικό κατά τον σύντομο διάλογό τους μπροστά στις κάμερες.Ο Πρωθυπουργός είπε «Είναι για εμάς μεγάλη τιμή να έχεις επιλέξει την Ελλάδα ως τον σταθμό του τελευταίου ευρωπαϊκού ταξιδιού και αυτό μπορεί να δώσει από μόνο του μηνύματα στην Ευρώπη και στη διεθνή κοινότητα». Ωστόσο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν πιο συγκρατημένος, αποκαλώντας τον κ. Τσίπρα «κύριο».
  5. Χαμένη μετάφραση:  Όσοι γνωρίζουν αγγλικά και έβλεπαν live τις δηλώσεις Ομπάμα με Παυλόπουλο και Τσίπρα αντιλήφθηκαν ότι η διερμηνεία ήταν πολύ ελεύθερη.Ο ίδιος μεταφραστής ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα μιλούσε για «reforms that have not been easy but nessecary will make economy more competitive», ο ίδιος μετέφραζε για μεταρρυθμίσεις που θα έρθουν αργότερα και θα δώσουν μια πιο βιώσιμη κατάσταση. Ενώ στην αναφορά του Αμερικανού προέδρου για το θέμα του χρέους και άλλων στρατηγικών «to help greek people at this period of adjustment» ο ίδιος μεταφραστής δεν έκανε καμία αναφορά στην περίοδο αυτή «ανακαλύπτοντας» τις έννοιες της βιώσιμης ανάπτυξης.
  6. Το λάθος Ομπάμα στον εθνικό ύμνο:  Ο πλανητάρχης αφού περπάτησε κατά μήκος της Ηρώδου Αττικού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και παρακολούθησε τις τιμές του αγήματος των ευζώνων στη συνέχεια πήγε να φύγει την στιγμή που ξεκίνησε ο εθνικός ύμνος των ΗΠΑ. Ωστόσο κατάλαβε γρήγορα το λάθος του και επανήλθε στην αρχική του θέση.

ΠΗΓΗ: newpost.grΦάρσες σε ανυποψίαστους ανθρώπους μέσα σε δοκιμαστήρια

Από θαύμα σώθηκε μωράκι που έπεσε από την αλλαξιέρα -Ήρωας ο μεγάλος του