,

Γνωρίστε τη νέα υπουργό εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου!


Αν και μόλις 31 χρονών, η Έφη Αχτσιόγλου επιλέχθηκε από την κυβέρνηση στο ρόλο της υπουργού εργασίας, η οποία θα αναλάβει το δύσκολο κομμάτι των αλλαγών στα εργασιακά!

Αποτέλεσμα εικόνας για έφη αχτσιόγλου

Η επιλογή αυτή από την κυβέρνηση δεν μας προκάλεσε έκπληξη καθώς η νεαρή υπουργός διαθέτει ένα πλούσιο βιογραφικό.

Αποτέλεσμα εικόνας για έφη αχτσιόγλου ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ

Πιο αναλυτικά, η Έφη Αχτσιόγλου γεννήθηκε το 1985 και κατάγεται από τα Γιαννιτσά Πέλλας.Είναι δικηγόρος με διδακτορικό στο Ευρωπαϊκό Εργατικό Δίκαιο και μεταπτυχιακό δίπλωμα-που πήρε με άριστα-στο Δημόσιο Δίκαιο και την Πολιτική Επιστήμη από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Από τα εφηβικά της χρόνια έδειχνε πως ήταν ανήσυχο πνεύμα με έντονη κοινωνική και πολιτική δράση,με αποκορύφωμα τη συμμετοχή της στο Ευρωκοινοβούλιο Νέων. Ξεκίνησε να εμπλέκεται στο χώρο της πολιτική όντας φοιτήτρια με το Δίκτυο Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων και  αργότερα με τη συμμετοχή της στο Δ.Σ. των μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων της Νομικής του ΑΠΘ. Ως μέλος της Νεολαίας του Συνασπισμού, συμμετείχε ενεργά στο κίνημα για το Αρθρο 16 και στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ


Αργότερα, ανέλαβε το ρόλο της διευθύντριας του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Εργασίας και  ήταν αρμόδια  για τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς σε ζητήματα όπως η αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Ενώ παράλληλα διατέλεσε και μέλος των Διοικήσεων του ΟΑΕΔ και του ΑΣΕΠ.

Κλείνοντας να σημειώσουμε πως έχει εργαστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από το 2009 ως το 2013. Ενώ εργάστηκε και ως ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου.

 Τρομακτική επίθεση ταύρου στον ταυρομάχο!

Το ελληνικό μουσικό σύστημα: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη !