,

Πως η σχέση με τον πατέρα μας επηρεάζει την σχέση μας με τους άντρες


Η σχέση της κόρης με τον πατέρα δεν είναι εύκολη υπόθεση. Από πολύ μικρή ηλικία τα κορίτσια δέχονται ερεθίσματα και αναπτύσσουν πρότυπα που έχουν άμεση σχέση με την εικόνα και το χαρακτήρα του πρώτου σημαντικού άντρα της ζωής τους.

Φθάνοντας κοντά στην εφηβεία κάθε κορίτσι δημιουργεί την πρώτη της σχέση. Κατά πόσο όμως, ακόμα και υποσυνείδητα, ο άνθρωπος που επιλέγει έχει χαρακτηριστικά από τον χαρακτήρα του πατέρα της; Και κατά πόσο αυτό συνεχίζεται και στην ενήλικη ζωή; Πολλές φορές συζητάμε με τις φίλες και τους φίλους μας πως μας φαίνεται παράλογο το γεγονός ότι κολλάμε με έναν άνθρωπο που μας κάνει τη ζωή δύσκολη και αντίθετα με ανθρώπους που δείχνουν συνεχώς την αγάπη και το ενδιαφέρον τους βαριόμαστε πολύ γρήγορα. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΟΡΗ

Υπάρχουν δύο τύποι μπαμπάδων, αυτοί που είναι σκληροί, αυστηροί και δεν εκδηλώνουν εύκολα την αγάπη τους με λέξεις και χάδια προς τις κόρες τους, και εκείνοι που είναι απίστευτα εκδηλωτικοί, λένε συχνά το σ’αγαπώ και τους κάνουν όλα τα χατίρια.


Στην πρώτη περίπτωση οι κόρες κολλάνε με άντρες οι οποίοι δεν λένε εύκολα το σ’ αγαπώ, με άντρες που είναι και λίγο αδιάφοροι και δεν εκδηλώνονται συχνά με χάδια. Αυτό το κυνήγι της επιβεβαίωσης και της τρυφερότητας έχει εξήγηση και αυτή είναι ο σκληρός και αυταρχικός μπαμπάκας μας!

Στην δεύτερη περίπτωση οι κόρες την πατάνε και αναζητούν τους άντρες που θα τους χαρίσουν απλόχερα το χάδι, τα γλυκόλογα και την προστασία. Η κατάκτηση δεν θα είναι δύσκολη υπόθεση και όλα θα μοιάζουν γαλήνια. Σε αυτή την περίπτωση οι γυναίκες έχουν συνηθίσει να δέχονται την αγάπη και τη στοργή και μόλις αυτό το βρουν και στο ταίρι τους, εκεί βρίσκουν τον δικό τους παράδεισο. Δεν βαριούνται την εύκολη κατάκτηση, αντίθετα νιώθουν πως βρήκαν τον ιδανικό αντικαταστάτη του πατέρα τους και μένουν για καιρό σε μία τέτοια σχέση!

Μαρία Θεριανή Βάθη

 

 ΑΗΔΙΑ – Δείτε τί βρήκε μέσα στις φτερούγες κοτόπουλου διάσημος Αμερικανός αθλητής

Μόνος VS σε σχέση – Η απόλυτη διαφορά στη συμπεριφορά!