,

Ο διαγωνισμός στη Νότια Κορέα που νικητής είναι αυτός που δεν κάνει….τίποτα!!!


Υπάρχει ένας διαγωνισμός που κερδίζει αυτός που κάνει καλύτερα το… τίποτα!

Σύμφωνα με το Vice, υπάρχει ένας ενδιαφέρων ετήσιος διαγωνισμός, που πραγματοποιείται στη Σεούλ της Νότιας Κορέας, όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να κάθονται και… να μην κάνουν απολύτως τίποτα!

Ο διαγωνισμός «Space Out», είναι έμπνευση του εικαστικού WoopsYang από τη Νότια Κορέα και ξεκίνησε το 2014. Φέτος, πραγματοποιήθηκε για τρίτη φορά, το Μάιο στο πάρκο Ichon Hangang.

Σύμφωνα με τον Yang, ο διαγωνισμός έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους εθισμένος στην τεχνολογία και στα κινητά τους τηλέφωνα και τους αγχωμένους Νοτιοκορεάτες να προσπαθήσουν να χαλαρώσουν.

 

https__blueprint-api-production.s3.amazonaws.com_uploads_card_image_119076_gettyimages-533398882

 

 

https__blueprint-api-production.s3.amazonaws.com_uploads_card_image_119074_gettyimages-533398888


 

«Κάποια στιγμή στη ζωή μου έπασχα από το σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης και αισθανόμουν εξαιρετικά ανήσυχος όταν καθόμουν και δεν έκανα τίποτα, όταν δεν ήμουν παραγωγικός με κάποιο τρόπο», είπε ο Yang στο Vice.

«Τότε σκέφτηκα: Όλοι θα αισθανθούν καλύτερα να μην κάνουν τίποτα, αν δεν κάναμε τίποτα μαζί ως ομάδα».

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περίπου 70 άτομα, που έπρεπε να τηρούν τους κανόνες που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων, αποκλεισμό τηλεφώνων, απαγόρευση ομιλίας και ελέγχου των ρολογιών. Μια επιτροπή δικαστών, έκρινε την αποχώρηση των ανθρώπων που παραβίαζαν τους κανόνες.

Και για να εξασφαλιστεί ότι είστε σε μια πλήρη «κατάσταση χαλάρωσης», ελέγχονται τα ποσοστά της καρδιάς των συμμετεχόντων ανά διαστήματα 15 λεπτών. Ο νικητής του διαγωνισμού είναι εκείνος με τον πιο σταθερό καρδιακό ρυθμό.

Ο νικητής του τρέχοντος έτους, ήταν ο Shin Hyo-σομπ, ράπερ, με το ψευδώνυμο Crush.

Ανακηρύχθηκε ο πιο χαλαρός, έχοντας τον σταθερότερο καρδιακό ρυθμό από τους υποψηφίους που απέμειναν.Ανέκδοτο: Το τζίνι…

Άνοιξε το μαγιό του Λιάγκα μετά από θεαματική τούμπα και τα είδαμε όλα!