,

Πως να απαλλαγείτε από το κριθαράκι στο μάτι με υλικά που βρίσκονται σπίτι σας!


Στους περισσότερους από εμάς, έχει συμβεί να ξυπνήσουμε ένα πρωινό και να κοιτάξουμε έντρομοι τον εαυτό μας στο καθρέφτη, όπου διαπιστώνουμε πως στο μάτι μας βγήκε κριθαράκι ( και για κάποιο ανεξήγητο λόγο, αυτό εμφανίζεται τις πιο ακατάλληλες στιγμές)!

Ποια είναι η αιτία που εμφανίζεται όμως αυτό;

Στην ουσία είναι απλά ένα απόστημα που έχει δημιουργηθεί στον θύλακα της τρίχας από κάποια βλεφαρίδα και είναι αρκετά επώδυνο.

Το ευχάριστο είναι πως η λύση για την αντιμετώπισή του βρίσκετε μέσα στο σπίτι μας! Πιο αναλυτικά, ο πρώτος τρόπος είναι να βρέξετε ένα καθαρό πανί με ζεστό νερό και να το ακουμπήσετε απαλά επάνω στο κλειστό βλέφαρο για δέκα λεπτά. Επαναλαμβάνετε τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα. Η ζεστή κομπρέσα όχι μόνο καταπολεμά τον πόνο και τη φλεγμονή, αλλά επιταχύνει και τη διαδικασία επούλωσης. Δεν πρέπει να πιέζετε το βλέφαρο όταν ακουμπάτε την κομπρέσα στο μάτι.


Η δεύτερη εναλλακτική, είναι να χρησιμοποιήσετε σακουλάκια τσαγιού. Δρα όπως η κομπρέσα για να καταπραΰνει τον πόνο και τη φλεγμονή, όμως ταυτόχρονα το τσάι βοηθά να υποχωρήσει το κριθαράκι χάρη στις ταννίνες (υδατοδιαλυτές ουσίες και βρίσκονται σε πληθώρα φυτικών προϊόντων, όπως φρούτα και καρπούς) που περιέχει. Να δώσετε όμως προσοχή ώστε το σακουλάκι να μην καίει και δημιουργήσει πρόβλημα στο μάτι, αντιθέτως χρειάζεται να είναι χλιαρό!

ΠΗΓΗ: onmed.grΠαρουσιάστρια παραλίγο να γεννήσει την ώρα της εκπομπής

Φάρσες σε ανυποψίαστους ανθρώπους μέσα σε δοκιμαστήρια